• darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
  Welkom op de website van The Bridge Chapter Holland.

Chapterweekend 23-25 augustus 2019

Gepubliceerd op: 01-09-2019

Verslag chapterweekend 23-25 augustus 2019 door Kelly Kimman

Het weekend van 23 tot en met 25 augustus ben ik voor het eerst mee gereden met The Bridge Chapter in het 'chapterweekend'. Na deze geweldige drie dagen is mij gevraagd om een stukje te schrijven over mijn ervaring.

De rit begon op vrijdag 23 augustus. In de ochtend is iedereen bij elkaar gekomen bij Big Rivers, waar iedereen eerst even heeft bijgekletst en er wat dingen over de rit zijn uitgelegd en vertelt door onze 'ritbaas' Nico. We zijn vertrokken om 10 uur vanuit Heteren met een groep van 17 man.

Rond 12 uur waren we aangekomen bij de eerste pauzestop in Haltern am See, restaurant Kleiner Seehof. Deze zit naast een enorm hotel. We hebben een stuk snelweg gehad en een stukje binnendoor. Nadat we wat gedronken hadden zijn we weer vertrokken en werden we heel lief uitgezwaaid door wat van de hotelbezoekers.

De tweede stop was de lunchstop.
Het eten was oprecht lekker en de sfeer was top. De restaurantbediening ook erg vriendelijk.
Na hier best lang gezeten te hebben, zijn we meteen door gereden naar onze eindbestemming: Gasthaus Zur Harburg in Uslar, Duitsland.

Meteen na aankomst zijn er wat mensen in de tuin (Biergarten) van het hotel gaan zitten. Hoe later het werd, hoe completer de groep. We hebben uren met elkaar gekletst, gedronken en ondertussen ook nog een buffet gehad. Ook in het hotel was al het personeel ontzettend vriendelijk en alles was goed verzorgd. We hadden grote kamers en sommigen hadden zelfs een balkon! We hebben een hele gezellige avond gehad met iedereen.

Dag 2, zaterdag 24 augustus
Vandaag ging de wekker best vroeg. Tussen 8 en 9 hadden we ontbijt in het hotel. Na me snel even 'toonbaar' gemaakt te hebben en mijn ochtendhumeur even aan de kant geslagen te hebben ben ik naar de eetkamer gelopen. Daar werd ik verrast door een vrolijke, zingende groep mensen. Ik was vandaag 19 geworden. De gastvrouw van het hotel kwam mij een (overigens verschrikkelijk lekkere) chocoladecake met kaarsjes brengen en ons rijgezelschap gaf mij mijn eerste motorrijles als cadeautje. Een meer ontroerend gebaar kan bijna niet.

Na een heerlijk ontbijt en met een opgewekt humeur zijn we de spullen gaan pakken om vervolgens de uitgezette rit te gaan rijden vandaag.
En wat was de rit geweldig! Het was prachtig dat we zo veel afwisseling van omgeving hebben gehad. De ene keer reden we tussen de weilanden door, dan door dorpjes, steden, bossen, heuvels, bergen, noem het maar op. We reden langs plaatsen als Fursterberg, Hoxter, Hameln, Eiberg, Dassel en Uslar. Nico heeft een hele mooie rit uitgezet, en daarnaast alle stoppen ook goed uitgekozen!

De eerste stop was in Schieder-Schwallenberg, restaurant See Terassen. Een restaurant wat mooi gelegen is tussen bomen, heuvels en bij wat water. Het was erg (met nadruk op erg) warm vandaag, dus iedereen was blij dat we met z'n allen onder een tent, aan het water (al was het water door de bomen haast niet te zien) bij elkaar konden zitten.

De lunchstop was in, jawel, Hameln! De rattenvanger hebben we niet gevonden. ;)
Hameln is een mooie stad, veel mooie oude gebouwen. Ook daar waren we weer bij een top restaurant, en aan het water. ;) Het restaurant heet Die Insel. Of het nou bewust of onbewust was geweest, dit restaurant is een werkelijk verzamelpunt voor motorrijders. Voor het restaurant stond het er vol mee.

Na nog een heel mooi stuk kwamen we aan bij stop 3, de laatste tussenstop van de dag. Dat was een klein restaurant aan de weg. Hier hebben we de groepsfoto's met de chaptervlag gemaakt.

Toen we de avond weer terug kwamen in het hotel zijn we met iedereen in een parkje in het dorp gaan zitten. Dit was vanwege de afgehuurde, dus voor ons gesloten, Biergarten. Mensen hadden hier een feest georganiseerd.
We hebben lang in het park gezeten. Eerst hebben we er gewoon gezellig wat gekletst en gedronken, maar later 'toverde' Hans zijn goocheltalent op tafel.
Het was super, Hans! Ik weet zeker dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we het allemaal nooit meer vergeten.

Na de geweldige show van Hans zijn we met iedereen naar het buffet gelopen en hebben we wederom heerlijk gegeten.
Na het buffet hebben we nog lang bij elkaar gezeten, en zijn we later uitgenodigd door de feestgangers die de Biergarten hadden afgehuurd om bij ze in de tuin te komen feesten. Ik ben er maar heel even geweest. De volgende ochtend zag ik dat het feest voor velen nog even door was gegaan.

Dag 3, zondag 25 augustus
Vandaag ben ik met tegenzin mijn bed uitgekomen. Ik had totaal geen zin om terug te gaan, had liever willen blijven. Maar helaas komt aan alle leuke dingen een eind.
Gelukkig was het eind er alleen nog lang niet, omdat we ook nog een rit naar huis hadden.

Ik ben als laatste naar beneden gestormt en heb snel een broodje naar binnen geschoven. Ik heb de kamersleutel snel afgegeven en de gastvrouw gedag gezegd. Daarna zijn we al snel vertrokken.

Het was vandaag nog warmer dan gisteren. Het begin van de reis was nog een mooi stuk binnendoor, dus daar viel de hitte gelukkig nog wel mee.
De eerste stop was bij een tankstation waar we ook snel even wat te drinken hadden gekocht.
We zijn verder door wat steden en over wat grotere wegen gereden. De tweede stop bereikten we op het warmste gedeelte van de dag.
We hebben bij het restaurant Connie's Diner in Kamen onze lunch gegeten. Valt goed aan te raden! Het eten was goed en het restaurant zag er heel leuk uit.

Na de tweede stop zijn we de snelweg op gegaan en daar op gebleven omdat het te warm was om binnendoor te rijden. Ergens tegen het eind van de rit, nog voor de 3e stop heb ik snel nog wat filmpjes gemaakt van iedereen op de snelweg.

De derde, en laatste stop was weer bij een tankstation. Hier hebben we afscheid genomen van elkaar en is iedereen zijn eigen weg gegaan. We hebben met de terugweg een toffe afsluiting van het weekend gehad.
Bij dit soort uitstapjes met het chapter en alle leuke mensen krijg ik toch altijd het gevoel dat we eigenlijk zo veel meer zijn dan alleen een motorgroep of -club. Een soort 'motorfamilie' zou ik het noemen.
Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het geweldige weekend. Ik hoop jullie weer snel te zien!

Kelly Kimman