• darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.

Beste,

Het is nog winter (volgens de meteorologen) en ik “moet” nog op wintersportvakantie.
Maar het voorjaar lonkt aan alle kanten. Alle bestuursleden zijn druk met de voorbereidingen voor het nieuwe motorseizoen.
Het chapterweekend beloofd weer iets moois te worden; de rijderstraining zit bomvol; de aanmeldingen voor Faak lopen uit de hand, maar onze bestuurskanjers weten de benodigde hotelkamers nog aangesloten te houden en de aanmelding voor de Roadcaptain opleiding heeft nog nooit zo’n hoog aantal gehad!
De Ladies laten zich komend jaar ook weer van hun beste kant zien en hebben twee ritten in het vooruitzicht waarin ze ongetwijfeld de mannen de loef af zullen steken met het enthousiasme van motorrijden.
 
Maar niet alleen aan de bestuurskant merk je dat. Ook onze leden zitten op hetzelfde spoor. Ik kijk af en toe in de “ouwehoer”-app van het chapter. Met nadruk op “af en toe”, want de zinnige en onzinnige meldingen zijn gewoon niet bij te houden 🤣. Ook in de app blijkt iedereen alweer aan het nieuwe seizoen toe te zijn.
Op twee vervelende incidenten na (Ben die de intensiteit van motorrijden moet minderen en Eric die verkeerd van de motor afgestapt is) zijn we de winter weer doorgekomen. Laten we hopen dat het in het komende seizoen blijft bij deze narigheid! Ik wens beide sterkte en hoop ze gauw weer in de club te zien.
 
Maar terug naar de winter, want sneeuw is toch ook leuk.
Veel plezier met jullie winter activiteiten, het lezen van de nieuwsbrief, of andere zaken die je gaat doen (de motorbeurs in Utrecht bijvoorbeeld).
 
Tot gauw,

Paul Brouwer
Director The Bridge Chapter Holland

* Algemene Ledenvergadering 24-01-2020

 

Chapterweekend 26-28 juni

Nog ruim 18 weken en dan is het zover; ons jaarlijkse Chapter-weekend. 
Dit jaar rijden we naar het Nationaal park Harz, een kleine 400 km van Heteren. Wij strijken neer in het plaatsje Braunlage.
De stad ligt midden in het nationale park van de Harz. Al in de dertiende eeuw ontwikkelde Braunlage zich als een nederzetting en in de vijftiende eeuw ontstond hier mijnbouw en werd er ijzer gegoten. Aan het einde van de negentiende eeuw deed het toerisme in Braunlage zijn entree, in het kielzog van de smalspoorbaan die in 1899 werd aangelegd. Nog steeds komen er kuurgasten met de stoomtrein naar Braunlage. 

Het Nationalpark Harz staat centraal in ons chapter weekend. De wegen zijn schitterend en de vele bochten maken het rijden tot een geweldige ervaring. Letterlijk hoogtepunt is de Brocken, de hoogste berg van noordelijk Duitsland. Een paar kilometer verder is ook het trefpunt Torfhaus waar soms wel honderden motorrijders samenkomen. In deze streek zijn veel bezienswaardigheden. Stolberg bijvoorbeeld, dat uit louter vakwerkhuizen bestaat. De Altstad van Goslar en natuurlijk de smalspoorwegen tussen Quedlinburg, Wernigerode en Nordhausen waar nog oude stoomtreinen rijden. De Harz laat zich van zijn mooiste kant zien met de vele meren en stuwmeren.

Op vrijdag de 26e juni vertrekken we om 9:00u uit Heteren voor een tocht van zo’n 400 km, deels snelweg en deels over mooie landelijke wegen in Duitsland.
Wij komen dan aan in Braunlage waar we overnachten in het prachtige Hotel
Relexa. Hier genieten we ook gezamenlijk van een hapje en drankje.

 

 

 

 

Op zaterdag trappen we na het ontbijt om 10:30u de motoren aan en gaan we door het Natuurpark Harz langs plaatsjes als Köningshutte, Trautenstin, Hassedfe, Stiege en Thale. Tijdens de rit gebruiken we de lunch in een van de pittoreske dorpjes. ‘s Avonds dineren we met z’n allen weer in het hotel.

 

 

 

 

Zondag is het alweer tijd om na de ontbijt de motoren richting Nederland te sturen. We vertrekken 10:00u en zijn naar verwachting rond half vier uur bij AC Restaurant in Zevenaar.

 

 

 

 

 

De kosten per persoon per nacht inclusief ontbijt, avondeten, met een biertje, wijntje en water bedragen ongeveer €90,-. De motoren staan netjes achter slot in de “Tiefgarage”.
De lunches (en drankjes) op de vrijdag, zaterdag en zondag zijn voor eigen rekening.

Er hebben zich inmiddels al 24 clubleden aangemeld. Er zijn op dit moment nog 2 tweepersoonskamers en 2 eenpersoonskamers beschikbaar. Om zeker te zijn van deelname moet je er dus snel bij zijn want op=op. Nadat de planning rond is ontvang je een bevestiging van deelname en wordt van je verwacht dat je een aanbetaling van € 100,- overmaakt. De gegevens daarvoor ontvang je per mail.

Altijd al willen sturen in een bergachtig Nationaal Park dichtbij Nederland? Dan is de Harz the place to be! Het hoogste punt (de Brocken) nadert de 1,2 kilometer, en alles daaromheen is motorrijders-heaven: heerlijke wegen, veel bochten en veel hoogtemeters!
 
Aanmelden? Stuur me dan even een mail: activity-officer@bridge-chapter.nl
 
Ik kijk uit naar een mooi weekend met veel motorvrienden!
 

Groet,
Nico Tap
Activity Officer Bridge Chapter Holland
 

Ladies of Harley Officer!

Mijn naam is Mariet van Gaal. 52 jaar en woonachtig in Zetten; moeder van 5 kids en getrouwd met Dirk Jan Franken.

Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald toe ik 19 jaar was en sindsdien zijn allerlei motoren de revue gepasseerd. Van Yamaha Fazer, Grizzly quad waarop is de Oost Europa Rally gereden heb, tot een enduro motor. Mijn eerste Harley reed ik toen ik 34 was. Mijn huidige motor waar ik sinds 3 jaar op mag rijden is een Softail Slim S.

Gelijktijdig ben ik een tevreden klant bij Big-Rivers, HOG- en Chapterlid geworden. Sinds 2 weken en naar aanleiding van het mede organiseren van de eerste Ladies Ride Out met Angela Wouda (shop Big-Rivers) mag ik mij Ladies of Harley Officer (LOH-Officer) noemen.

Mijn taak zal zijn om nog meer leuke events voor de Ladies te organiseren en de vrouwelijke rijdsters enthousiast te maken om zich bij The Bridge Chapter Holland aan te sluiten.
Op 5 april ga ik samen met 2 kanjers van LoH chapter-dames een Roadcaptain training volgen om jullie gecontroleerd en veilig te begeleiden.

Ik mag ook - met gepaste trots - melden dat de eerste twee ritten voor de Ladies al bekend zijn. De eerste rit is LoH-chapter Ride Out op zondag 3 mei (Members Only). De tweede is een Open Ride Out op zaterdag 22 augustus.

Mariët van Gaal
LoH Officer The bridge Chapter Holland
 

Nieuw bij de club!

Met groot genoegen verwelkomen wij bij de The Bridge Chapter - Holland...

Naam: Frans Gruben

Leeftijd: 71
Woonplaats: Warnsveld

Gezinssamenstelling: Al 50 jaar getrouwd met Stefien, 3 kinderen en 5 kleinkinderen.
Ik rij Harley-Davidson sinds: Al 32 jaar rijd ik motor en sinds 2009 een Road King Classic.
Ik ben lid geworden omdat: Sinds 2009 ben ik ook lid van een Chapter geweest. Na enige jaren van afwezigheid heb ik me weer aangemeld.
Ik verwacht van het Chapter: Dat we met z'n allen fijne ritten hebben. Het planbord ziende komt dat wel goed. Ook belangrijk: plezierig met elkaar omgaan.
Mijn andere hobby’s: De wereld verkennen en dan het liefst op een motor, het rijden met mijn oldtimers en het fokken van gevederde vrienden.

Naam: Wiljo Koerhuis

Leeftijd: 60
Woonplaats: Giesbeek

Gezinssamenstelling: Getrouwd, 3 kinderen met aanhang en 3 kleinkinderen.
Ik rij Harley-Davidson sinds: 2020.
Ik ben lid geworden omdat: Ik meer wil leren kennen van Harley-Davidson en met ritten mee gaan.
Ik verwacht van het Chapter: Ik weet eigenlijk niet wat ik moeten verwachten, laat het op mij af komen.
Mijn andere hobby’s: Motor trial rijden en sleutelen, daarnaast steek ik veel tijd in mijn werk als zzp'er, schilder- en onderhoudswerk en natuurlijk voetbal Vitesse.
Wat ik nog kwijt wil: Na vele jaren op de Goldwing 1200 te hebben gereden, en toch de wens om zo'n Harley te kopen, wilde ik specifiek de Ultra Classic (compleet met alles d'r op en d'r aan). Na jaren zoeken en sparen is het gelukt en hoop veel plezierige kilometers te rijden samen met mijn vrouw en andere zonder verplichtingen. Mijn schoonzoon heeft ook een H-D en overweegt ook om lid te worden.

  
 

Aankomende Evenementen:

 • zondag 8 maart Ride Out
 • zaterdag 21 maart Open House
 • zondag 22 maart Open House
 • zondag 22 maart Open Ride Out
 • zondag 28 maart Rijderstraining