• darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.

Beste,

Op het moment van schrijven vallen de mussen van het dak en kun je alleen je heil zoeken in een ruimte met airco. Geen weer om op de motor te stappen. Het rijden zou nog wel gaan, maar hoe lang hou je dat vol in Nederland voor je weer moet stoppen? En dan is het afzien!

Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat ik toch wel op een echte Nederlander begin te lijken: altijd iets te zeuren over het weer ….. Maar feit is eigenlijk dat ik het wel lekker vind zoals het momenteel is. Bekijk het gewoon positief: stel je voor dat het gaat sneeuwen; je moet er toch niet aan denken om sneeuw te ruimen met deze warmte! (Is niet van mezelf, maar wel leuk ;-) )

Afijn, wat moet je dan doen als motorrijden geen optie is? Voor het bestuur van het Chapter is die vraag niet moeilijk te beantwoorden. Gewoon doorgaan met de voorbereidingen van evenementen voor het moment we weer wel op de motor kunnen stappen!

Zo kijken we al vooruit naar de maand augustus; hieronder vindt je alle informatie van wat er deze maand te beleven valt.

Voor nu: rustig aan, voetjes omhoog, drankje erbij en verder dromen over onze mooie ritten ;-) 

Fijne tijd en tot gauw.

Paul Brouwer
Director The Bridge Chapter Holland

 

Terugblik Ride Out 21 juli 2019

Video made by Edkor

 
 

 

Op 11 augustus 2019 staat de Appels en Peren rit gepland. Deze voert ons door de Betuwe over talrijke leuke wegen, waar we volop kunnen genieten van de vele boomgaarden en fraaie omgeving.

We verzamelen om 10:00 uur bij McDonalds in Heteren en vertrekken om 10:30 uur voor een rit van twee uur.

De lunch genieten we op een fraaie locatie bij een fruitbedrijf. Er staat daar een zeer uitgebreide lunch voor ons klaar voor slechts € 15,- per persoon.

Omdat deze locatie speciaal voor ons geopend wordt op deze zondag, is het noodzakelijk om vooraf het aantal deelnemers op te kunnen geven.

Na de lunch vervolgen we onze weg door de Betuwe om rond 4 uur te eindigen in Slijk-Ewijk.

Meld je uiterlijk 4 augustus aan via director@bridge-chapter.nl en zorg dat je het verschuldigde bedrag tijdig overgemaakt hebt op rekening NL91 INGB 0002 5205 76 t.n.v. The Bridge Chapter Holland. Geef in de mail ook aan of je alleen of met een bijrijder komt.

Organisator: Paul Brouwer

 

Generaal Sosabowski memorial ride out (members only)
*** 21 september 2019
***
Operation Market Garden 1

 
Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Operation Market Garden zich boven Zuid en Midden-Nederland voltrok. Met deze grootste luchtlandingen ooit was het de bedoeling om alle bruggen over de  Nederlandse rivieren in handen te krijgen. Als dat plan zou slagen dan lag een invasie van Duitsland via Noord-Nederland voor de hand, wat de oorlog aanzienlijk eerder had kunnen beëindigen. De operatie liep echter stuk op de laatste brug over de Rijn. Deze brug heeft later de naam John Frost brug gekregen, naar de commandant ter plaatse in september 1944. Aan deze brug danken wij ook onze chapter naam ‘The Bridge Chapter’. 
 
Wij willen deze opmerkelijke gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan. Ter ere van het het feit dat het 75 jaar geleden is dat de bevrijding van Nederland werd ingezet, willen wij dit herdenken met een ride out. Als dit in de smaak valt, dan kunnen we hier een jaarlijks terugkerend event van maken.
 
Wij verzamelen 21 september om 09.00 uur bij Big Rivers. Om 09.30 vertrekken richting het zuiden. We rijden binnendoor naar Eindhoven en daar aangekomen rijden we terug naar het noorden via grote delen van wat destijds door de geallieerden “Hells Highway” werd genoemd. Deze route voert over een aantal van de bruggen uit Market Garden en langs diverse monumenten die hieraan herinneren. 
 
De 21e september is niet zomaar een uitgekozen datum, want op deze dag vinden er ter herdenking parachutisten landingen plaats op de Ginkelse Heide en bij Driel. Bij Driel gebeurd dat door Poolse parachutisten. Dit gaan we ter plaatse bekijken om 13.00 uur. Als dit evenement afgelopen is, rijden we de laatste kilometer terug naar Big Rivers waar de rit eindigt.
 
We stoppen onderweg één keer, waarbij je de gelegenheid hebt je zelf meegebrachte verzorging te nuttigen. Ook om 12.30 uur bij aankomst naast de dropzone heb je de gelegenheid om je eigen meegebrachte lunch te nuttigen.  
 
Als herinnering aan deze Ride Out is het mogelijk
een uniek t-shirt te bestellen. Dit unieke herinnerings t-shirt kost €17,50 en is een paar weken na de Ride Out af te halen bij Big-Rivers H-D. Bij succes keert ook het t-shirt jaarlijks terug en zo kun je dus een mooie collectie Market Garden memorial ride out t-shirts verzamelen.

John Sinderdinck zal deze ride out op zijn eigen ludieke en interessante wijze voor ons organiseren.

 
 

Praag, Hamburg ...... SO WHAT'S NEXT?

European Bike Week 2020, het grootste HARLEY®-feest in Europa, en de Alpen - wat een combinatie!

Onder het motto: Plans are nothing, planning is everything... gaan we ons nu al opmaken voor volgend jaar. En dat wordt er een..... schrijf je nu in voor het grootste Harley-feest in Europa van 8 t/m 13 september 2020! Het is erg eenvoudig, hier moet je als Harley-liefhebber een keer zijn geweest. En dat gaan wij organiseren...

De route gaat net over de 1000km. We gaan daarom de heenreis rijden over twee dagen verdeeld, vervolgens verblijven we twee dagen daar en gaan we ook de terugreis in twee dagen voltooien.

Organisatoren
Huubke van Boldrik
Paul Brouwer

 

Chapteravond

*** 20 september 2019 ***

Vrijdagavond 20 september trappen we het Open House weekend af met een gezellige Chapteravond. Mede dankzij de groei van het Chapter wordt het tijd om weer een gezellige avond te organiseren. Dus noteer het vast in je agenda!
Aanvang 19:30u

 

Nieuw bij de club!

Met groot genoegen verwelkomen wij bij de The Bridge Chapter - Holland...

Naam: Astrid de Bondt

Leeftijd: 47
Woonplaats: Heveadorp

Gezinssamenstelling: getrouwd met een Harley-fanaat
Ik rij Harley-Davidson sinds: sinds ik mijn rijbewijs haalde in 2017
Ik ben lid geworden omdat: ik een nieuwe Harley kocht bij BigRivers en het lidmaatschap daarbij cadeau was én omdat ik benieuwd ben naar andere motorrijders. de sfeer tijdens harley-evenementen vind ik altijd super, misschien is dat dichterbij ook wel te vinden
Ik verwacht van het Chapter: niet iets speciaals, ik ben gewoon benieuwd naar de mensen
Mijn andere hobby’s: tuinieren, hardlopen en wandelen, beeldhouwen, klussen

 
Naam: Rene Schriks

Leeftijd: 53
Woonplaats: Nijmegen

Gezinssamenstelling: getrouwd, 2 volwassen kinderen
Ik rij Harley-Davidson sinds: 2019
Ik ben lid geworden omdat: 1. Gezamenlijke ritten (binnen en buitenland); 2. Delen van ervaringen; 3. Collectief
Ik verwacht van het Chapter: 1. Saamhorigheid; 2. Plannen van mooie ritten
Mijn andere hobby's zijn: Reizen 

 
 

Aankomende Evenementen:

 • Zondag 11 augustus Ride out (Paul Brouwer)
 • Vrijdag 23 augustus t/m zondag 25 augustus Chapterweekend! (Nico tap)
 • Vrijdagavond 20 september Chapteravond
 • Zaterdag 21 & zondag 22 september Open House Weekend Big-Rivers H-D
 • Zaterdag 21 september Ride out (John Sinderdinck)
 • Zondag 22 september Open Ride Out (tijdens het Open House)