• darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.
 • darkblurbg
  The Bridge Chapter Holland.

Beste,

Na een slechte start van ons motorseizoen - het annuleren van de Kouwe Klauwen Rit - hebben we een geweldige revanche gehad. De tweede kans voor onze eerste rit was de Open Ride Out van 24 maart. En dat was een voltreffer met heerlijk weer en een opkomst van 52 motoren! Wat een mooi cadeautje.

Natuurlijk was het ook een cadeautje voor een enthousiaste dame die voor haar 50ste verjaardag graag een keer op een Harley mee wilde rijden. En ze heeft genoten - dat kan ik je verzekeren, want onderweg liet ze me weten dat ze wel met me mee wilde op vakantie ;-)

En of het niet genoeg was …… ook de Rijderstraining van 30 maart was een schot in de roos. Met 18 tot 20 graden de hele middag spelen met je motor; wie heeft daar nu geen zin in? Natuurlijk helpt het ook als je een gezellige en enthousiaste groep deelnemers hebt met onze geweldige instructeurs Theo en Rob: garantie voor succes. Wil je nog een beetje nagenieten? De foto’s van beide evenementen vindt je op de website.

Wat ook een succes aan het worden is: de groei van ons chapter. De aanwas van leden gaat gestaag door en nadert met rasse schreden de 100 ! Dat is de beloning voor de niet aflatende inzet van onze bestuursleden en onze steun en toeverlaat bij Big-Rivers, maar natuurlijk vooral te danken aan al onze leden die het chapter een warm hart toedragen. Een diepe buiging daarvoor.

Een goed begin vraagt natuurlijk om een vervolg. Op het weer hebben we nog steeds geen invloed, maar aan de activiteiten zal het niet liggen. Voor de maand april hebbende wel wat in petto:

 • 6 april de Road-Captain training: gefeliciteerd mannen!
 • op 11 t/m 14 april de demodagen bij Big-Rivers: wil je een keer een andere motor uitproberen? Meld je dan snel aan op de website van Big-Rivers.
 • op 14 april kun je jouw spaarcenten opmaken bij de koopzondag van Big-Rivers.
 • op 28 april weer een Ride-Out, georganiseerd door Edkor.
 • en alvast een vooruitblik naar Mei met een mooie Ride Out van Peter Arriaans. 

Je hoeft je deze maand dus niet te vervelen. Veel plezier!

Paul Brouwer
Director The Bridge Chapter Holland

 

Ride Out 28 april 2019

Op 28 april verzamelen we tussen 10:00 en 10:30 uur bij Big Rivers in Heteren.
Rond 11:00 uur wordt het startsein gegeven voor een landelijke ride out doorspekt met afwisseling van Bosch en Duin. Heuvels, dijken en ook haarspeldbochten worden niet gemeden. Halverwege de rit is er een lunch in origineel Amerikaanse ambiance.
Na de lunch zetten wij de tocht voort om voor een van de laatste keren nog te genieten van een prachtig stukje Oostenrijk in Gelderland. Let op dit wordt een unieke ervaring omdat dit deel van Gelderland binnenkort verboden wordt voor auto’s en motoren. De kosten van de lunch worden nog doorgegeven en dienen vooraf aan de voorrijder (Edkor) contant te worden voldaan. Tot 28 april !!!!!!!!
Tekst: Edkor Polman (Membership Officer TBCH)
 
 

Infoavond Hamburg Harley Days 3 mei 2019

Deze informatieavond organiseren we voor iedereen die met ons mee gaat naar de Hamburg Harley Days 2019.
Tijdens deze avond is er gelegenheid voor meet&greet, zal er informatie verstrekt worden over de heen- en terugreis en het evenement zelf, krijg je antwoord op eventuele vragen en gaan we gezamenlijk met een hapje en een drankje uitkijken naar dit fantastische evenement!

Aanvang: 19:30u

Organisatoren: Paul Brouwer & Huubke van Boldrik

 
 

Ride Out 11 mei 2019

De route die ik voor 11-5 gepland heb laat ons een groot gedeelte van Maas en Waal zien. Het gedeelte in de middag brengt ons richting de Duitse grens. We gaan genieten van de dijken en de rivieren, we rijden stukjes door bossen en heel speciaal komen we nog langs een klein zweefvliegveldje in mijn Malden waar ik geboren en getogen ben.

Het bezoek aan het museum in Metropole in Druten is bijzonder de moeite waard. Metropole Druten herbergt een unieke collectie exclusieve automobielen: oldtimers, youngtimers en newtimers. Deze bijzondere privécollectie is het resultaat van een jarenlange wereldwijde zoektocht van ondernemer Frans van Haren naar klassieke, vintage en exclusieve automobielen. Deze gevarieerde collectie omvat zo’n 100 modellen van beroemde automerken uit verleden en heden: sportscars, chique limousines, cabrio’s, racing cars, muscle cars tot en met de tiny classic cars. De met kroonluchters verlichtte expozaal geeft extra cachet aan de bijzondere deelexposities, zoals de Mille Miglia met enkele Alfa Romeo rallye cars uit de dertiger jaren, vitrines met klassieke auto-emblemen en motorkap-ornamenten.

Tijdens deze stop in Druten kunnen we genieten ook van een goedverzorgde lunch met diverse belegde broodjes, kopje soep, broodje frikandel/kroket Koffie, Thee, Melk. En in de categorie pak gerust nog een broodje en schenk nog maar een keer in, zo vaak je wilt. Alcohol is uitgesloten maar dat behoeft geen uitleg. Kosten hiervan zijn € 17,50 p/p.

Vertrekpunt: Big-Rivers Harley-Davidson
Verzamelen: 10:00u
Vertrek: 10:30u
Verwachte terugkomst: tussen 16:00u en 16:30u


Hopelijk tot 11 mei!

Tekst: Peter Arriaans

 

Nieuw bij de club!

Met groot genoegen verwelkomen wij bij de The Bridge Chapter - Holland...

Naam: Olav Beek

Leeftijd: 54 jaar
Woonplaats: 
Randwijk
Gezinssamenstelling: alleenstaand
Ik rij Harley-Davidson sinds: 2010
Ik ben lid geworden omdat: de memebership officer heel goed is en 't mij leuk lijkt.
Ik verwacht van het Chapter: gezelligheid
Mijn andere hobby’s: muziek en mijn dieren.

 
Naam: Jaap Jan Möhlmann
Leeftijd: 51 jaar 
Woonplaats: dorpje in het land van Maas en Waal

Gezinssamenstelling: samenwonend met nog 1 zoon thuiswonend. We hebben nog een dochter en zoon die uitwonend zijn. En Harry onze Engelse Bulldog is een niet te vergeten lid van het gezin.
Ik rij Harley-Davidson sinds: mijn huidige Ultra Classic sinds 2018. 20 jaar geleden eerder een Harley chopper gehad, mooi om te zien en poetsen maar toeren naar bijvoorbeeld Luxemburg was geen succes, dus verkocht.
Ik ben lid geworden omdat: het lijkt me leuk om deel uit te maken van een grotere groep Harley enthousiastelingen. Ik ben geen clubmens maar je weet nooit.
Ik verwacht van het Chapter: geen specifieke verwachtingen. Goede toerritten. 
Mijn andere hobby’s: muziek luisteren. Voornamelijk rock georiënteerd.
Wat ik nog kwijt wil: mijn motorverleden begon alweer 30 jaar geleden met een Honda CB750 super four die ik van grond af weer helemaal opgeknapt heb samen met een maatje. Ingeruild voor een Yamaha XS650 en lid van de XS650 club geweest. Ik werd dat onding zat en kocht een Honda CB1000 Big One die ik na een paar jaar verwisselde voor een zelfbouw Harley chopper -wide glide, apes en 1200 sportster blok. Daarna een Suzuki TL1000 die veel te hard kon en ingeruild tegen een ultra kitsch goudkleurige, maar lekker rijdende Goldwing. Door verhuizing uit Arnhem naar Maas en Waal in 2009 de GW verkocht en sinds ik in 2017 een garage heb bijgebouwd de knoop doorgehakt voor mijn huidige black beauty FLHTCU 103. Deze hoop ik nog lang en veilig te kunnen rijden.

 

Aankomende Evenementen:

 • donderdag 11 t/m zondag 14 april Demodagen B-R
 • zondag 14 april Koopzondag B-R
 • zondag 28 april Ride Out
 • vrijdagavond 3 mei Informatieavond Hamburg Harley Days
 • zaterdag 11 mei Ride out